7. Töki Gyermeklovasnap – 2018. június 3.

Idén is megrendezésre került, a sorban a hetedik Gyermeklovasnap a töki Patkó Csárda lovardájában. A méltán egyre nagyobb népszerűségnek örvendő esemény fókuszában ezúttal a Rendőrség munkája, lovai és kutyái szerepeltek.

Az évről évre egyre látványosabb lovas bemutatókat minden eddigi alkalomnál nagyobb létszámban megjelenő gyermeksereg, valamint szüleik, kísérőik csodálhatták meg.

A Gyermeklovasnap jó alkalmat teremt a gyermekek és szüleik számára a lovas sport közelebbi megismerésére, mind amellett, hogy a közös élmény és a szabad levegőn eltöltött idő kiváló kikapcsolódást is nyújt az egész családnak. A látványos lovas bemutatók során a gyerekek kedvet kaphatnak a lovaglás megtanulásához is. A lovaglás elsajátítása különösen kedvező a számukra, mivel egyaránt támogatja a testi és lelki fejlődésüket. Általános jó hatással bír többek közt az izomzatra, az ízületekre, a mozgáskoordinációra, az egyensúlyérzékre, a térérzékelésre, önbizalomra. A lovak gondozása, ápolása fejleszti a felelősségtudatot, fegyelmet. Egy lovas klubhoz való tartozás pedig a közösségi élmény révén is hozzájárul a gyermekek lelki egészségéhez, javítva a kommunikációs, interakciós képességeket is.

Külön örömünkre szolgált, hogy az időjárás is remekelt ezen a napon és egyetlen csepp eső sem hullott veszélyeztetve a technikai felszereléseket.

A többek között a VITASPOT által is támogatott esemény szervezésében és a lebonyolításában a DinamIT Informatika Kft. munkatársai is részt vettek.